- - - - - - - - -   - - - - - - - - - - - - - -

VREES NIET, HET IS EEN KOUD KUNSTJE!
Foto van appelciderazijn Foto van gerookt paprikapoeder
Foto van Black Turtle bonen Foto van Black Turtle bonen Foto van varkensschouder
Foto van zeezout
VIER ARTISTIEKE RECEPTEN VOOR EEN SPANNENDE WEEK
Foto van zwarte bonen sofrito
Foto van knoflookteentjes
Foto van grapefruit Foto van grapefruit
Foto van limoen
Foto van citroen
Foto van limoen
Foto van citroen
Foto van ui
Foto van knoflook
Foto van groene paprika
Foto van knoflook
Foto van ui
Foto van jalapeno peper

Roost op Cubaanse zwarte bonen sofrito

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bonen weken

8 uur

- - - - - - -

Bonen koken

1-1,5 uur

- - - - - - -

Voorbereiden

15 min

- - - - - - -

Bereiden

2,5-3 uur

- - - - -

Personen

4-6

- - - - - -

PERFECT CUBA!
Ingrediënten Voor de Cubaanse zwarte bonen sofrito 250 gram Black Turtle bonen 2 eetlepels koolzaadolie 1 kleine witte ui in ringen 2 fijngehakte teentjes knoflook halve groene paprika in stukjes 1 fijngehakte jalapeño peper 2 eetlepels wijnazijn ¼ theelepel gerookt paprikapoeder zout versgemalen peper Voor de geroosterde varkensschouder 4 hele gepelde teentjes knoflook 2 teentjes knoflook in dunne schijfjes 2 theelepels grof zeezout 2 theelepels komijnzaad 1 theelepel gedroogde oregano 1,5 kilo varkensschouder aan een stuk, zonder bot sap van 2 grapefruits sap van 2 limoenen sap van 2 citroenen 1 grote witte ui in dunnen ringen

+

Introductie

Cuba. Voor sigarenrokers bij voorbaat het beloofde land. Maar de Cubaanse keuken mag er ook zijn. Maak geroosterde varkensschouder in een citrusmarinade met een zwarte bonen sofrito. Denk er de volle maan bij en de klanken van een melancholieke gitaar. En je bent in sensueel Cuba.

 

Bron: Heirloom beans, Steve Sando en Vanessa Barrington

- - - - - - - - - - - - - -

250 GRAM

Stappen

Voorbereiden

1. Week de bonen. Kook de bonen circa 1 uur tot ze iets zacht, maar nog niet beetgaar zijn. Zet de bonen in het kookvocht opzij.

 

Cubaanse zwarte bonen sofrito bereiden

1. Verhit de koolzaadolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, paprika en jalapeño peper toe. Laat 8 minuten garen totdat de groenten licht beginnen te verkleuren.

2. Voeg de wijnazijn, paprikapoeder, en wat zout en peper toe. Laat onder voortdurend roeren 2-3 minuten stoven.

3. Doe 6 eetlepels gekookte bonen bij de groente. Prak de bonen fijn en roer door de sofrito.

4. Voeg de sofrito toe aan de pan met bonen. Breng op smaak met zout en peper.

5. Laat nog 30-40 minuten op zacht vuur garen totdat de bonen zacht en aromatisch zijn.

 

Geroosterde varkensschouder bereiden

1. Pureer in een vijzel de hele knoflooktenen met het zeezout tot een pasta. Voeg komijn en oregano toe en roer door elkaar.

2. Maak kleine inkepingen over het oppervlak van de varkensschouder. Vul de inkepingen met de schijfjes knoflook. Wrijf de varkensschouder in met de knoflookpasta.

3. Doe de varkensschouder in een grote schaal. Giet het sap van de grapefruits, limoenen en citroenen over de schouder.

4. Bedek de schaal met folie en zet een paar uur in de koelkast. Keer de schouder een aantal maal in de schaal om het oppervlak aan alle kanten te laten marineren.

5. Verhit de oven voor op 200 °C. Haal de varkensschouder uit de marinade en zet de marinade opzij. Dep de varkensschouder droog. Doe de schouder in een ovenschaal en bestrooi met de uienringen. Rooster de schouder 30 minuten in de oven.

6. Kook de marinade in een kleine sauspan circa 10 minuten in.

7. Haal de ovenschaal uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Giet iets van de ingekookte marinade over de schouder. Bedek de ovenschaal met aluminium folie. Doe de varkensschouder terug in de oven. Laat de schouder 2,5-3 uur zachtjes garen in de oven. Giet elke 30 minuten iets van de ingekookte marinade over de schouder.

 

Serveren

1. Doe de schouder op een groot bord en begiet met het vocht uit de ovenschaal. Schep de Cubaanse zwarte bonen sofrito in een schaal. Serveer met een eenvoudige tomatensalade.

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - -

- - -

DEEL & TWEET

OVER DE HIPPE BOON

WEB WINKEL

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

LATEN WE PRATEN

De Hippe Boon (handelsnaam Odhinn BV) • Lopikerweg Oost 130 • 3412 KG • Lopikerkapel • Nederland

KvK # 30193970 • BTW # NL 812976484B02

ING Bank De Meern • Rekeningnummer: 66.72.55.370 • IBAN: NL37INGB0667255370 • BIC: INGBNL2A