Jij bent niet saai.

Stoffig.

Volgzaam.

Alledaags.

Voorspelbaar.

... of fantasieloos.

 

Jij bent die kok aan een fonkelend fornuis.

Of je nu voor je beste vrienden die late, lange lunch bereidt, een feestmaal kookt voor je broers, of je schoonouders uitnodigt voor het zondags diner. Eén ding is zeker: Het geheim om indruk te maken?

 

Verrassende ingrediënten voor jouw culinaire scheppingsdrang.

Zeker, je hebt al talloze multiculti kookboeken.

De kokosolie zit stevig in je repertoire.

En je keukenkast staat misschien bomvol machinerie—(altijd handig).

Maar er is een klein probleempje:

Je valt de laatste tijd wel heel erg in herhaling.

Terwijl jij houdt van experimenteren.

De vindingrijke vernieuwer.

Dat ben jij.

En hoewel herhaling geen zonde is.

Lijk je een beetje bleu.

En niet je artistieke zelf.

 

Welkom bij de Hippe Boon: Het bonenparadijs voor koks die niet gewoon kok zijn—maar koken met scheppingsdrang. Voor koks met flair. Koks met fantasie. Koks met honger naar meer. Voor koks die weten dat een enkel ingrediënt het verschil kan maken. (Tenminste in jouw vaardige handen.)

 

Tuurlijk heb je het al die jaren ook zonder bonen geflikt. Maar jij en je fornuis zijn altijd in voor iets nieuws. Toch?

 

Dit gaat over dat vleugje nieuw vuur in jouw keuken.

 

Om je vrienden te verwennen. Je kinderen te koesteren. Je buren te verrassen. Je lief te verleiden. En je schoonouders te laten zwijgen (in genot). Omdat je iets op tafel zet dat anders bijzonder en bijzonder anders is.

 

Dat vleugje nieuw vuur? Krijg je niet van een nieuw mes. Of van een roze schort. Of van die peperdure keukenmachine. (Hoewel het is een goede start.)

 

Maar wel van kleurrijke ingrediënten.

 

Het goede nieuws: Hier bij de Hippe Boon helpen we jou daarmee.

Wij zijn wild van bonen. En in onze wereldselectie schotelen we jou ontelbaar veel spannende soorten voor. Wij halen ze uit alle hoeken en gaten van de aarde. En met één druk op de knop koop jij handenvol knikkers keukenschwung. Met recept en al.

 

Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten ontdekken—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten experimenteren—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten scheppen—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten vernieuwen—wij geven je de ingrediënten.

 

Kortom, wij helpen fantasievolle koks verder op het pad van vernieuwing. (En dat is niet altijd het bekende pad.) Wij helpen koks zoals jij om die voldoening te voelen die altijd over je komt als je in je eigen keuken jezelf weer ontdekt. Je artistieke zelf.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onze bonenliefde

Gaat diep. Heel diep. Het is een gevoel.

En we willen het delen met jou. Maar dat is lastig.

 

Hoe deel je adoratie?

Voor verrukkelijke kleuren.

Voor sensuele rondingen.

Voor een mystieke glans.

En voor subtiele smaken.

 

Hoe deel je fascinatie?

Voor zo’n rijke schakering.

Voor een bewogen verleden.

Voor een wereldwijde aanwezigheid.

En voor zo’n veelomvattend gebruik.

 

Je voelt het al komen, jouw bonenliefde? Mooi.

 

Simpel en kort: Wij brengen boon in jouw keuken, veel, heel veel boon.

 

Dus keukenkunstenaar. Open de deuren. Stook de vuren op. Beklim je fornuis. En stort je in het avontuur. Met onze bonen. In jouw keuken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Over Marieke van Eyndhoven

Hai,

 

Ik ben Marieke en trotse oprichter van de Hippe Boon. En ook ik heb van die momenten. Dat je probeert te begrijpen waarom je bent wie je bent. (Met name ‘s nachts.) Want een bonenliefde? Zeg nou zelf. Het is niet de doorsnee tik.

 

Misschien moet ik terug naar mijn zomers als kind. Dan ging ik logeren in Sint Odiliënberg. Een dorp in het diepe zuiden aan de Roer. Daar resideerde mijn oma tussen een eindeloze rits familieleden. Mijn oma had gelukkig in Den Haag gewoond, die kon ik verstaan. De rest van het dorp niet. (Sjiek is mich dat.) Maar dat gaf niets.

 

De lucht was blauw, de zon was warm en de aarde geurde.

 

Oom Harry had een moestuin. Met hem ging ik sperziebonen plukken.

Oom Jan had een moestuin. Met hem ging ik tuinbonen plukken.

Oom Hubert had een moestuin. Met hem ging ik kapucijners plukken.

(Oom Piet was het zwarte schaap.)

Tante Anna had een moestuin. Met haar ging ik erwtjes plukken.

 

Er was een patroon. En geluk.

 

Bonenliefde. Ik wens het jou.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Over Rutger Pekelharing

Hallo,

 

Ik ben Rutger en medeoprichter van de Hippe Boon. Gaat mijn bonenliefde diep? Zeker. Maar ik ben de spreekwoordelijke man. Mijn maag is mijn meter. En bleu is die maag van mij niet meer. Na jaren van internationaal genot.

 

Dat krijg je als je studeert in Nieuw Zeeland en Oceanië mag verkennen.

Dat krijg je als je werkt, woont, leeft (en eet) in Amerika.

Dat krijg je als je vertoeft in Argentinië om Latijns-Amerika te ontginnen.

Dat krijg je als Hong Kong je thuisfront is en je in heel Azië mag toeren.

Dat krijg je als je leeft in Zweden en Europa je werkgebied is.

 

Mijn maag is met recht een ervaren maag. Een meter die zich niet laat bedotten. En wat zegt die maag?

 

Bonen zijn goed. Bonen zijn om van te houden.

 

Bonenliefde. Ik wens het jou.

OVER DE HIPPE BOON

WEB WINKEL

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

LATEN WE PRATEN

De Hippe Boon (handelsnaam Odhinn BV) • Lopikerweg Oost 130 • 3412 KG • Lopikerkapel • Nederland

KvK # 30193970 • BTW # NL 812976484B02

ING Bank De Meern • Rekeningnummer: 66.72.55.370 • IBAN: NL37INGB0667255370 • BIC: INGBNL2A