Jij bent niet saai.

Stoffig.

Volgzaam.

Alledaags.

Voorspelbaar.

... of fantasieloos.

 

Jij bent die kok aan een fonkelend fornuis.

Of je nu voor je beste vrienden die late, lange lunch bereidt, een feestmaal kookt voor je broers, of je schoonouders uitnodigt voor het zondags diner. Eén ding is zeker: Het geheim om indruk te maken?

 

Verrassende ingrediënten voor jouw culinaire scheppingsdrang.

Zeker, je hebt al talloze multiculti kookboeken.

De kokosolie zit stevig in je repertoire.

En je keukenkast staat misschien bomvol machinerie—(altijd handig).

Maar er is een klein probleempje:

Je valt de laatste tijd wel heel erg in herhaling.

Terwijl jij houdt van experimenteren.

De vindingrijke vernieuwer.

Dat ben jij.

En hoewel herhaling geen zonde is.

Lijk je een beetje bleu.

En niet je artistieke zelf.

 

Welkom bij de Hippe Boon: Het bonenparadijs voor koks die niet gewoon kok zijn—maar koken met scheppingsdrang. Voor koks met flair. Koks met fantasie. Koks met honger naar meer. Voor koks die weten dat een enkel ingrediënt het verschil kan maken. (Tenminste in jouw vaardige handen.)

 

Tuurlijk heb je het al die jaren ook zonder bonen geflikt. Maar jij en je fornuis zijn altijd in voor iets nieuws. Toch?

 

Dit gaat over dat vleugje nieuw vuur in jouw keuken.

 

Om je vrienden te verwennen. Je kinderen te koesteren. Je buren te verrassen. Je lief te verleiden. En je schoonouders te laten zwijgen (in genot). Omdat je iets op tafel zet dat anders bijzonder en bijzonder anders is.

 

Dat vleugje nieuw vuur? Krijg je niet van een nieuw mes. Of van een roze schort. Of van die peperdure keukenmachine. (Hoewel het is een goede start.)

 

Maar wel van kleurrijke ingrediënten.

 

Het goede nieuws: Hier bij de Hippe Boon helpen we jou daarmee.

Wij zijn wild van bonen. En in onze wereldselectie schotelen we jou ontelbaar veel spannende soorten voor. Wij halen ze uit alle hoeken en gaten van de aarde. En met één druk op de knop koop jij handenvol knikkers keukenschwung. Met recept en al.

 

Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten ontdekken—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten experimenteren—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten scheppen—wij geven je de ingrediënten. Omdat we beseffen dat fantasievolle koks moeten vernieuwen—wij geven je de ingrediënten.

 

Kortom, wij helpen fantasievolle koks verder op het pad van vernieuwing. (En dat is niet altijd het bekende pad.) Wij helpen koks zoals jij om die voldoening te voelen die altijd over je komt als je in je eigen keuken jezelf weer ontdekt. Je artistieke zelf.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onze bonenliefde

Gaat diep. Heel diep. Het is een gevoel.

En we willen het delen met jou. Maar dat is lastig.

 

Hoe deel je adoratie?

Voor verrukkelijke kleuren.

Voor sensuele rondingen.

Voor een mystieke glans.

En voor subtiele smaken.

 

Hoe deel je fascinatie?

Voor zo’n rijke schakering.

Voor een bewogen verleden.

Voor een wereldwijde aanwezigheid.

En voor zo’n veelomvattend gebruik.

 

Je voelt het al komen, jouw bonenliefde? Mooi.

 

Simpel en kort: Wij brengen boon in jouw keuken, veel, heel veel boon.

 

Dus keukenkunstenaar. Open de deuren. Stook de vuren op. Beklim je fornuis. En stort je in het avontuur. Met onze bonen. In jouw keuken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Over Anne Pekelharing

“Heb je het al gehoord?”

En overal kon je het horen. Vol ongeloof, verbijstering. Hoe is dit nou mogelijk. “Heb je het al gehoord?” “Nee? “

 

“Wel, Anne zit in de bonen. Altijd wat met Anne; eerst van Oslo naar Sicilië fietsen, in haar eentje en nu weer…wat zeg je…..in de bonen? En…hoe vindt ze dat?”

 

Tja, hoe heb ik dat gevonden? De wereld van de bonen. Laat ik zeggen: bij elkaar bedacht en gevonden. Tijdens mijn fietstocht van Noord naar Zuid Europa. Wat vind je leuk, wat vind je belangrijk, wat vind je lekker? Je bedenkt veel op de fiets.

 

Er was steeds een spreukje dat mij trof en bezighield: “Under promise and Over Perform.” Prachtig. Zo mooi, dat ik daar een lijfspreuk van heb gemaakt. Komt heel erg van pas. Bij alles wat je doet, bij alles wat je bent.

Zie hier mijn bruggetje naar De Bonen. Bonen? Jazeker. Wat moet je daar nou mee? Alles.

 

Want zo gewoontjes, zo bijna alledaags, zo lelijk vaak, die boon maar………………zo ongewoon, zo verrassend, zo veelzijdig is de wereld die je met bonen culinair kunt versieren.

 

“Under promise and Over Perform.” Voor elke tafel, voor elke sfeer, voor elke gelegenheid, voor elke smaak…..altijd zijn bonen de feestjes van de tafel, de smaakmakers in de pan, de knettertjes in de salade, de herinnering aan een mooi samenzijn.

 

Kortom: een boon vraagt erom, smeekt je bijna, om mee “uit genomen te worden.” Want als je dat doet, dan verrast ie jou zoals je nog nooit bent verrast. Pittig of zoet, dominant of bescheiden, bruin, rood, groen, paars of zwart, gestreept of gespikkeld, zuur of zacht, hard of zacht, Cubaans, Marokkaans, Chileens, Italiaans, Koreaans, Surinaams, Slowaaks, Spaans, Engels of Nederlands…..beetje boon zit nooit om een mooie mond verlegen.

 

Gekke bonen.

 

Anne Pekelharing

 

De Hippe Boon (handelsnaam Hartstikke Annie) • Weesperzijde 132 2 • 1091 ER • Amsterdam • Nederland

KvK # 61419842 • BTW # NL199442174B01

Rabobank • Rekeningnummer: NL53RABO0191824070

OVER DE HIPPE BOON

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

WEB WINKEL

LATEN WE PRATEN