- - - - - - - - - - - - - - - - - - -   - - - -

VREES NIET, HET IS EEN KOUD KUNSTJE!
Foto van Petite Crimson linzen Foto van knoflook Foto van gemberwortel Foto van ui Foto van tomaat Foto van tomaat
VIER ARTISTIEKE RECEPTEN VOOR EEN SPANNENDE WEEK
Foto van hummus in 5 kleuren
Foto van Petite Crimson linzen
Foto van Petite Crimson linzen Foto van Petite Crimson linzen Foto van Petite Crimson linzen
Foto van kerrieblaadjes
Foto van koriander
Foto van komkommer
Foto van citroenparten
Foto van Griekse yoghurt
Foto van Petite Crimson linzen
Foto van verse koriander
Foto van groene peper
Foto van fenegriek Foto van komijnzaad

Kruidige Crimson linzen in yoghurt

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bonen weken

nee

- - - - - - -

Bonen koken

1,5-2 uur

- - - - - - -

Voorbereiden

10 min

- - - - - - -

Bereiden

40 min

- - - - -

Personen

4

- - - - - -

Introductie

Namen kunnen soms beeldend zijn. Neem nou de Petite Crimson linze. Het is een onderdeurtje. Zelfs onder de linzen. En zijn kleur is rood. Beeldend dus die naam. Bij het koken kleurt onze Crimson trouwens naar zonnig geel. In gespleten vorm noemen ze dit rode hartendiefje ook wel Masoor dhal. Heel of gespleten. Ze zijn lekker. Met een nootachtige en vettige smaak. Perfect om te combineren met pittige kruiden en lichtzure yoghurt.

 

Bron: Plenty, Yotam Ottolenghi

- - - - - - - - - - - - - -

KRUIDIG!
Ingrediënten zonnebloemolie 200 gram Petite Crimson linzen bos van 50 gram koriander korianderblaadjes om te garneren 1 kleine gepelde ui 40 gram geschilde verse gemberwortel 3 tenen gepelde knoflook 1 milde verse groene chilipeper 1½ theelepel zwart mosterdzaad 1½ theelepel gemalen korianderzaad 1 theelepel gemalen komijnzaad ½ theelepel kurkuma ½ theelepel milde paprikapoeder 10 kerrieblaadjes 300 gram tomaten in blokjes 2 theelepels kristalsuiker ½ theelepel fenegriek snuf asafoetida 150 gram Griekse yoghurt 75 gram komkommer in blokjes 1½ eetlepel olijfolie 70 gram boter 1½ eetlepel citroensap zout

+

200 GRAM

Stappen

Bereiden

1. Snijd de bos koriander zo doormidden dat het ene deel uit blad bestaat en het andere deel uit steeltjes. Hak de blaadjes grof en zet ze opzij. Doe de steeltjes in een foodprocessor en voeg ui, gember, knoflook en chilipeper toe. Pureer tot een grove massa.

2. Doe mosterdzaad in een pan met stevige bodem. Zet het vuur halfhoog. Voeg als de zaadjes gaan springen, het uienmengsel en de zonnebloemolie toe. Smoor alles circa 10 minuten op laag vuur.

3. Doe de gemalen koriander en komijn, kurkuma, paprikapoeder en kerrieblaadjes in de pan en smoor alles nog 5 minuten.

4. Voeg de linzen met 3,5 liter water, de tomaten, suiker, fenegriek, asafoetida en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat de linzen in 30 minuten zachtjes gaar koken.

5. Klop yoghurt, komkommer, olijfolie en een beetje zout door elkaar.

6. Roer de boter, het limoensap en de gehakte koriander door de linzen.

7. Breng op smaak met zout.

 

Serveren

1. Schep de linzen in 4 diepe borden, schep de yoghurt erop en garneer met korianderblaadjes.

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - -

- - -

DEEL & TWEET

De Hippe Boon (handelsnaam Odhinn BV) • Lopikerweg Oost 130 • 3412 KG • Lopikerkapel • Nederland

KvK # 30193970 • BTW # NL 812976484B02

ING Bank De Meern • Rekeningnummer: 66.72.55.370 • IBAN: NL37INGB0667255370 • BIC: INGBNL2A

OVER DE HIPPE BOON

WEB WINKEL

LATEN WE PRATEN

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF