- - - - - - - - - - - - - - - -   - - - - - -

VREES NIET, HET IS EEN KOUD KUNSTJE!
Foto van rode ui Foto van knoflook
Foto van Eye of the Goat bonen
Foto van gorgonzola
VIER ARTISTIEKE RECEPTEN VOOR EEN SPANNENDE WEEK
Foto van Eye of the Goat bonen met tomaat en gorgonzola
Foto van Eye of the Goat bonen
Foto van Eye of the Goat bonen
Foto van Eye of the Goat bonen
Foto van tijm
Foto van bieslook
Foto van rode tomaat

Eye of the Goat bonen met tomaat & gorgonzola

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Introductie

De Geitenoogjes. Ze zijn één van onze favorieten. Bij het koken blijven deze balletjes heel en stevig, maar ze produceren toch een rijk en smaakvol kookvocht. Zelfs als je ze lang, lang suddert. Dat komt omdat de Eye of the Goat bonen een stevig, maar dun en doorlaatbaar velletje hebben. Als ze gaar zijn, is hun textuur vol en zijdezacht. De smaak is lichtzoet, kruidig en intens. Ideaal om te combineren met sappige tomaten en pittige gorgonzola.

 

Bron: Vrij naar Plenty, Yotam Ottolenghi

 

Bonen weken

8 uur

- - - - - - -

Bonen koken

1,5-2 uur

- - - - - - -

Voorbereiden

30 min

- - - - - - -

Bereiden

10 min

- - - - -

Personen

8

- - - - - -

HELE SPECIALE GEITENOGEN
Ingrediënten extra vergine olijfolie 1 rode ui in ringen 250 gram Eye of the Goat bonen 1 fijngehakt teentje knoflook 3 eetlepels fijngesneden peterselie 3 eetlepels fijngesneden bieslook 4 eetlepels fijngesneden dille 80 gram gorgonzola in blokjes 5 romatomaten in kwarten 8 takjes tijm 1 eetlepel rodewijnazijn 2 eetlepels balsamicoazijn vers gemalen peper

- - - - - - - - - - -

+

250 GRAM

Stappen

Voorbereiden

1. Week de bonen. Kook ze tot ze gaar zijn. Houdt de bonen warm.

 

Bereiden

1. Verhit de oven tot 130 °C.

2. Leg de tomaatkwarten met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de takjes tijm over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met zout.

3. Zet de tomaten 1,5 uur in de oven tot ze half gedroogd zijn.

4. Gooi de tijm weg en laat de tomaten iets afkoelen.

5. Doe de rode ui in een in kom. Giet de rodewijazijn erover en bestrooi met wat zout. Roer door en laat de ui een paar minuten marineren.

6. Meng de bonen nog warm door de ui. Voeg olijfolie, knoflook en wat peper toe.

7. Meng luchtig en laat `afkoelen.

8. Schep als de bonen koud zijn de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 

Serveren

1. Schep het bonenmengsel op een grote schaal en verdeel de tomaten en gorgonzola erover.

2. Heerlijk met donkerbruin boerenbrood en een koud glas witte wijn.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

- - -

DEEL & TWEET

De Hippe Boon (handelsnaam Odhinn BV) • Lopikerweg Oost 130 • 3412 KG • Lopikerkapel • Nederland

KvK # 30193970 • BTW # NL 812976484B02

ING Bank De Meern • Rekeningnummer: 66.72.55.370 • IBAN: NL37INGB0667255370 • BIC: INGBNL2A

LATEN WE PRATEN

OVER DE HIPPE BOON

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

WEB WINKEL